ALMAN PASTASI

Kek malzemesi:
  • 2 yumurta
  • 2çay bardağı şeker
  • 3,5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım paket sana (eriterek)

Kreması:
  • yarım kilo süt
  • 2yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta yoksa un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı şeker

Yapılışı:
İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz, bunun için şeker ve yumurta mikserle çırpılır (5dakika kadar), sırasıyla yoğurt yağ un ve kabartma tozu ilave edip yağlanmış unlanmış 30 cm çapındaki tepsiye dökülür. 170 derece fırında 40 dakika pişirilir. Kekimiz pişerken diğer tarafta kremamızı hazırlıyoruz, süt, un, vanilya, şeker, yumurta sarısı bir tencereye konup iyice çırpılıp, kısık ateşte pişirilir. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Kekimiz biraz soğuduktan sonra ikiye kesilir, arasına krema sürülür üstü kapatılır. En üste pudra şekerini eleyip pastamızı süslüyoruz.                          
Afiyet olsun

Pasta keki
Kreması
İkiye bölünüşü
Kremanın sürülüşü
Kapatılması
Son hali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder