ELMALI KURABİYE

Malzemeler: 
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket margarin
  • kabartma tozu
  • alabildiğince un

İç malzemesi:
  • 2 adet elma
  • 1 bardak ceviz
  • 4 kaşık şeker

Yapılışı:
İki bardak kadar un bir kaba elenerek konur, üzerine margarin, toz şeker, yoğurt ve kabartma tozu konup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Hamur dinlenirken elma rendelenip suyu süzülür. İçine tarçın, şeker ve ceviz konup malzemeler iyice karıştırılır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde bastırılarak daire şeklinde açılır. İçine bir miktar iç malzemesi alınıp kenarları ortaya doğru bohça biçiminde kapatılır. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. 150 veya 160 derecede fırında 35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder