TAVUK KALAMAR


Malzemeler:
  • 2 parça göğüs fileto
  • 1 yumurta
  • tuz, karabiber,
  • pul biber
  • soya sosu
  • galeta unu





Yapılışı:
Filetolar bir parmak kalınlığında uzunlamasına kesilip, bir kaba konur, üzerine 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı soya sosu konur. Tuz karabiber pul biber (istenirse bir diş sarmısak veya başka baharatlar) ilave edilir. 10 dakika dinlendirilir. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda pişirilir.

Afiyet olsun.

Kesilmesi

Galeta ununa
bulanması
Servis öncesi

1 yorum:

  1. Hülya' cığım tavuk kalamar tarifini yaptım. Göğüs etiyle bile çok güzel oldu, ayrıca çok çabuk kızarıyor. Artık benim favori tariflerimden biri oldu. Teşekkürler. kolay gelsin !

    YanıtlaSil