TORPİL

Malzemeler:
  • 6 adet milföy hamuru
  • pudra şekeri

Kreması:
  • 2 su bardağı süt
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 kaşık margarin
  • 1 paket vanilya


Yapılışı:
Milföyleri varsa metal kalıp yoksa yağlı kağıda , bir parmak kalınlığında keserek sarıyoruz. 150 derece fırında 20 dakika fazla kızartmadan pişiriyoruz.

Diğer tarafta krema malzemelerini sırayla tenceremize koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Son olarak vanilyasını ilave edip altını kapatıyoruz.

Pişen milföyler soğuduktan sonra yağlı kağıtları çıkardıktan sonra, sıkma torbasına dodurduğumuz kremayı milföylere dolduruyoruz. Torpilimiz, ağız kısmını fındık yada çam fıstığına batırıp pudra şekeri serptikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun

Yağlı kağıda
sarılışı
Kreması

Kremanın
doldurması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder