KOLAY MANTI


Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • karabiber
  • tuz

Üst malzemesi:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • kırmızı biber




Hazırlanışı:
Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra baharat ile tatlandırılıp ateşten alınır. Soğuduktan sonra yufkanın içine malzemeden konulup rulo yapılır. 4 yufka sarıldıktan sonra (kol böreği gibi) 170 derece fırında 30 dakika pişirilir.

Diğer yanda sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Fırından çıkar çıkmaz sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür, tekrar fırına verilir (fırın kapalı) 5 dakika sıcağında bekletilip çıkarılır, üzerine tereyağ ve kırmızı biber gezdirilir.

Afiyet olsun

Yufkanın sarılışı Tepsiye dizilmesi
Fırından çıktıktan sonra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder