GÜL TATLISI

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • kabartma tozu - vanilya
  • aldığı kadar un

Şerbeti için:
  • 4 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • birkaç damla limon

Yapılışı:
Yoğurt,sıvıyağ,irmik,tereyağ bir kaba konur,üzerine elediğimiz unu kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu merdane ile açıyoruz. Bir çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesiyoruz,yuvarlakların 3 tanesini uçları üst üste gelecek şekilde koyuyoruz daha sonra bir ucundan başlayarak rulo yapıyoruz,ortadan ikiye kesip bıçak değen kısmını alta gelecek şekilde tepsiye koyuyoruz ,ortasına bir adet fındık koyup 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şurup dökülür. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder