PROFİTEROL

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 100 gr margarin
  • 1 fiske tuz

Kreması:
  • 2 su bardağı süt
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 kaşık margarin
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 3 bardak süt

Yapılışı:
Su ve margarin bir tencereye konur,ateşe verilir, yavaş yavaş eritilir.Bir fiske tuz konup,2 su bardağı un ilave edilir,hızlı karıştırmak burada çok önemli 2 ila 3 dakika karıştırılır, hemen ateşten alınır. Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur olacak,soğuduktan sonra içine yumurtalar tek tek kırılır ve mikserle iyice yedirilir.Oluşan yumuşak hamur tatlı kaşığı yardımı ile tepsiye konur,kabarıp üzeri hafif pembeleşinceye kadar 150 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra ikiye kesilir.Krema malzemelerinden hazırladığımız kremamızı tatlı kaşığı yardımı ile profiterol toplarına doldurulur.son olarak hazır çikolata sosumuzu paketteki tarife göre yaptıktan sonra profiterol topların üzerine istenilen şekilde gezdirilir. Afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder