BALKABAKLI PASTA


Bugün size yarışmada görüp beğendiğim balkabaklı pasta tarifini vermek istiyorum. Tatlı kategorisinde ikincilik kazanan bu tatlıyı o gün tatmak kısmet olmasada yapmayı kafama koymuştum. Çok çeşitli pasta tarifleri buldum fakat ben, o günkü sahibinin tarifini yapmak istiyordum ve sonunda Fatma Damyan'ın fatoscatadlar bloğundan tarifini buldum ve aldım, kendisine bu nefis pasta için çok teşekkür ederim. Tadına bakan herkes bayıldı pastaya, kabak sevmeyenlere bile sevdirecek bir tatlı, mutlaka deneyin...

Malzemeler:
  • 1kg balkabağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 paket yulaflı bisküvi
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı süt
  • yarım paket petibör
Kreması için:
  • 4 su bardağı süt
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağ
 
 Üzeri için:
  • ceviz ve hindistan cevizi
     
     
     
     



Yapılışı:
İlk olarak kabaklar şeker ve 1 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra çatalla ezilerek püre haline getirilir ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta yulaflı bisküviler robottan geçirilip un haline getirildikten sonra üzerine tereyağ ve süt eklenerek bir bisküvi harcı (hamuru) elde edilir. Bu harc yağlı kağıt konmuş kelepçeli kabın tabanına yayılır ve en az 10 dakika buzdolabında bekletilir. Bu sürede krema hazırlanır. Krema için süt, şeker, un bir tencereye konur ve devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince son olarak içerisine vanilya ve tereyağı eklenip ateşten indirilir. Krema soğuduktan sonra buzdolabında bekletilen bisküvi harcının üzerine dökülür. Bu şekilde yaklaşık 10 - 15  dakika daha bekletilir. Bu arada püre halindeki balkabaklarının içine yarım paket petibör bisküvi kırığı ve ceviz ile ilave edilip karıştırılır. Bu balkabaklı karışım kremanın üzerine dökülüp yayılır. Üzeri ceviz ve hindistan cevizi ile süslenir. Fakat ben ceviz yerine file badem ve fındık kullandım. Derin dondurucuda yaklaşık 20 - 30 dakika bekletilir. Buzdolabında bir süre daha dinlendirdikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Sizin de ellerinize sağlık Hülya hanımcım,
    Beğendiğinize sevindim, afiyetler olsun,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil