ELMALI KURABİYE



Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un
  • Pudra şekeri

İç malzemesi:
  • 2 adet elma
  • 4 çorba kaşığı toz şeker 
  • ceviz
  • tarçın

Yapılışı:
ilk olarak elmaları rendeleyip suyunun süzülmesi için süzgece konup bekletiyoruz. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki margarini bir kaba koyuyoruz. Üzerine 1 kaşık şeker, 1 kaşık yoğurt, kabartma tozu ve bir miktar unu koyup yoğuruyoruz. Sert bir hamur olmamasına özen gösteriyoruz. Süzülen elmaların içine 4 kaşık şeker, 2 çay kaşığı tarçın ve istenilen miktarda ceviz ilave edip, iç malzememizi hazırlıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz, avucumuzun içine yayarak, ortasına iç harcımızdan  koyuyoruz ve kapatıyoruz. Kapatılan yeri alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. 170 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder