BEZE


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixkUEi-Jv07Fjg-UARMDLOb-qtTGCllp0j2z_JcSyqAYfRJGRGeDj-mRGFz1eMvMAz2xAPUEHUSfblc9MzQBR71YSilPLCFQA-JRg9xQQ6nxpY671G9ykd1VevkRJqsSlUisD36UoXu2I/s1600/beze07_1.JPG

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta akı
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2-3 damla limon
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
Bir tencereye yumurta akını, şekeri, tuz, limon ve vanilyayı koyup mikserle çırpıyoruz. Çırpma devam ederken tenceremizi kısık ateşe alıp 5-6 dakika kadar hem pişirip hem karıştırıyoruz. Koyulaştığını gördükten sonra ateşten alıyoruz. Bir 8 - 10 dakika kadar daha çırpıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize  sıkma aparatlarıyla şekillendirdiğimiz bezelerimizi koyuyoruz. Önceden ısıtılmamış fırında 110 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hazırlanışı

Sıkılması

Fırınlanmadan
önce

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder