- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı çiçekyağı
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiğince un
İç malzemesi:
- 2 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı kadar ceviz
- veya fındık
Üzeri için:
- yumurta akı
- susam
Yapılışı:
Hamur malzemeleri sırası ile bir kaba konur azar azar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Hamur 10 dakika bir kenarda dinlenirken, iç malzemesi olan tahin ve şeker iyice karıştırlır. Hamuru ilk olarak 4 eşit parçaya bölüyoruz ve merdana ile ilk parçayı açıyoruz. Açılan hamura şekerli tahin bir kaşık yardımı ile sürülür, ceviz veya fındık serpildikten sonra rulo şeklinde sarılır. İki parmak kalınlığında keserek parçalara ayrılır. Son olarak kesilen parçalar, önce yumurta akı daha sonra susama bulanarak tepsiye dizilir. 170 derece fırında 40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder