- 2 adet yumurta akı
- 2 çay bardağı şeker
- 1 fiske tuz
- 2-3 damla limon
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Bir tencereye yumurta akını, şekeri, tuz, limon ve vanilyayı koyup mikserle çırpıyoruz. Çırpma devam ederken tenceremizi kısık ateşe alıp 5-6 dakika kadar hem pişirip hem karıştırıyoruz. Koyulaştığını gördükten sonra ateşten alıyoruz. Bir 8 - 10 dakika kadar daha çırpıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize sıkma aparatlarıyla şekillendirdiğimiz bezelerimizi koyuyoruz. Önceden ısıtılmamış fırında 110 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
|
Fırınlanmadan
önce |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder