Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
İçi için:
- 100 gr peynir
- maydanoz
Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ,un bir kaba konur ve hamur iyice yoğrulur. En az yarım saat dinlendirilir, dinlenen hamur 12 bezeye ayrılır. Bezelerden 3 tanesini teker teker servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlıyoruz ve üst üste koyuyoruz, 4 grup oluşacak şekilde hamuru yarım saat dinlendiriyoruz. Servis tabağı büyüklüğündeki açılmış hamurları dörde bölüyoruz, her bir üçgenin ortasına peynirli harçtan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz, ters çevirip tepsimize diziyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu ile süslüyoruz, 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hamur
|
Hazırlanışı
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder