- 4 adet yufka
- 300 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- karabiber
- tuz
Üst malzemesi:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- kırmızı biber
Hazırlanışı:
Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra baharat ile tatlandırılıp ateşten alınır. Soğuduktan sonra yufkanın içine malzemeden konulup rulo yapılır. 4 yufka sarıldıktan sonra (kol böreği gibi) 170 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Diğer yanda sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Fırından çıkar çıkmaz sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür, tekrar fırına verilir (fırın kapalı) 5 dakika sıcağında bekletilip çıkarılır, üzerine tereyağ ve kırmızı biber gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder