İZMİR KÖFTE


Malzemeler:
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • nane
  • pul biber
  • 5adet patates
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Kıyma, soğan, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber, nane, pul biber (istenirse farklı baharatlar) ilave edilip, köfte harcımız iyice yoğrulur. Köfte bir kenarda dinlenirken, patatesler soyulup enlemesine kalın bir dilim olacak şekilde kesilir. Daha sonra tepsiye bir köfte bir patates gelecek şekilde sıra ile dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine kalın dilimler halinde kestiğimiz domatesler ve ikiye bölünmüş biberler konularak süslenir. Son olarak salça ve zeytinyağı bir kabın içine alınır ve üzerine 1 su bardak su ilave edilip salça sulandırılarak sos hazırlanır. Hazırlanan bu sos köftelerin üzerine kaşık yardımıyla dökülür. Arkasından kısık ateşte 45 dakika, üzeri kapalı bir biçimde pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder