Malzemeler:
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- pul biber (isteğe göre)
- 4 adet patates
- yarım kilo yoğurt
- 2 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
İlk olarak patatesleri soyma işlemiyle başlıyoruz. Patatesler soyulduktan sonra kibrit çöpü kalınlığında küçük parçalara ayrılır. Patatesler ne kadar ince olursa o kadar iyi sonuç elde edilir. Patatesleri doğrama işlemi bittikten sonra köfte yapımına geçebiliriz. Kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, nane, kimyon bir kaba konur ve yoğrulur. Köftemizin yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra kızartma işlemine geçilir. Önce patatesler bol yağda kızartılır, sonra köfteler az yağlı (bir yemek kaşığı) bir tavada veya ızgarada kızartılır. Bütün bu işlemler bittikten sonra yemeğimizi süsleyip servise hazırlayabiliriz. Önce patatesler bir kaba alınır ve üzerine yoğurt (istenirse sarımsaklı yoğurt) konur, yoğurdun üzerine de köfteler dizilir. En son olarak üzerine domates salçasını sulandırarak hazırladığımız sıcak salçalı sos dökülerek yemeğimiz servise hazır hale getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder