SÜTLÜ İRMİK TATLISI












Malzemeler:
  • 1 kilo süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya




Yapılışı:
Süt, şeker, irmik bir tencereye konur ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırılır. Ocaktan indirmeden az önce vanilyası ilave edilir, karıştırılır ve altı kapatılır. Kare dilimler elde etmek istiyorsanız cam tepsiye, kuplarda servis yapmak isterseniz kuplara dökülüp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde (çikolata sosu, çilek sosu, muz, çilek, tarçın, fındık, ceviz vb. gibi) süsleyebilirsiniz. Ben bu kez böğürtlen sosu ve fındık kullandım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder